Pluktuin Oudsbergen

Deze pluktuin in hartje Opglabbeek is aangelegd in samenwerking met Gemeente Oudsbergen en Landwaarts. De grond is eigendom van Landwaarts, die ze met plezier ter beschikking stelt voor een stukje groen in Opglabbeek. Plukboeket.be kan rekenen op de steun van Gemeente Oudsbergen voor het onderhoud van de plukweide, zodat elke Oudsbergenaar plezier heeft van de pluktuin. Gemeente Oudsbergen rekent op de bloemenkennis van Plukboeket.be en Crea-fleur, om de zaden op het juiste momenten te zaaien en de juiste verzorging te geven op de rijpte stadia van elke bloem. 

Waarom plukbloemen plukken van deze pluktuinen?

  • Je snijdt de bloemen af en je neemt ze meteen mee naar huis om een plekje te geven in een vaas bij jou thuis. Dan heb je zo lang mogelijk plezier van je snijbloemen. 
  • Omdat we de bloemen laten groeien vanaf de zaden, hanteren we een korte transportketen voor het vervoer van de bloemen. Het transport van de bloemen wordt beperkt van de pluktuin tot jouw thuis. 
  • De bloemen worden tijdens de groei niet behandeld met chemische bestrijdingsmiddelen tegen het onkruid.
  • De plukweide wordt gevoed met compost van Limburg.net. Plantaardig afval zoals zoals groenten- en fruitresten, grasmaaisel, bladeren en snoeihout worden door micro-organismen afgebroken tot compost. De compost is dus afkomstig van een 100% natuurlijk composteringsproces en is een perfecte basis om de bodem van de plukweide op lange termijn vruchtbaar te houden.

Welke bloemen vind je in deze pluktuin?

Helianthus annuus sunrich orange

Echinacea purpurea paradiso

Molucella Laevis

Daucus Carota Dara

Helichrysum bracteatum

Delphinium consolida

Adres

Centrumstraat 21, 3660 Opglabbeek (Oudsbergen)