Dahlia

Dahlia

Over de Dahlia

Een Dahlia is een voltreffer in een prachtig boeket! De Dahlia is bijzonder door zijn bloemblaadjes. Soms effen kleuren, soms opvallend fel met stipjes of streepjes. Ook de blaadjes zelf komen in verschillende vormen voor, rond, sprietig of opgerold. De naam Dahlia komt van de Zweedse botanicus A. Dahl. De bloem komt oorspronkelijk uit Mexico, waar hij op de vochtige en koude noordkant van berghellingen groeide.

Hoe heb je zo lang mogelijk plezier van je Dahlia?

Zorg ervoor dat de Dahlia goed kan drinken. Dat doe je door de bloem schuin aan te snijden. Zo is de oppervlakte van de drinkvaten van de bloem net wat groter en neemt de bloem het water gemakkelijker op. Zorg ervoor dat het water niet te hoog komt en vermijd ook ten alle tijden dat de bladeren van de bloem in het water blijven hangen. Want dan vormen er zich algen in het water en die bacteriën verminderen de levensduur van je bloem aanzienlijk. Ook het water regelmatig verschonen houdt de bacteriën op afstand.

Wanneer kan je een Dahlia afsnijden?

Snijd de stengels schuin af van zodra de bloemetjes bijna open zijn. In je boeket gaan ze nog een beetje wijder open staan, dus het beste is dat je ze oogst voordat ze volledig in bloei staan.