Limonium

Over de Limonium

De Limonium wordt ook wel Statice, zeelavendel of lamsoor genoemd. De Limonium herken je misschien wel als dé droogbloem uit de jaren 80. Maar de zomerbloem is helemaal terug van weggeweest en past ze perfect in een eerder vintage boeket! De bloemblaadjes lijken wel een beetje van papier. De bloem is een mooie, vertakkende soort vol kleine bloemetjes in blauwe en lila tinten. De naam Limonium komt van Leimon (Grieks) en betekent weide. De plant groeit vooral naast de zee in weidegebieden.

Hoe heb je zo lang mogelijk plezier van je Limonium?

Het is heel belangrijk dat je de stelen schuin afsnijdt. Zo vergroot je de oppervlakte die de Limonium kan gebruiken om water te drinken en nemen de vaten van de bloem het water gemakkelijker op. Zet de bloemen niet te diep in het water en zorg ervoor dat er geen bladeren in het water komt. Als er bladeren in het water komen, zorgen bacteriën ervoor dat de Limonium minder lang mooi blijven. Verschoon het water ook regelmatig.

Wanneer kan je een Limonium afsnijden?

Snijd de stengels schuin af van zodra de bloemetjes helemaal open zijn. Het is het beste dat je ze oogst als ze volledig in bloei staan. De Limonium is ook perfect om in te drogen, dus ook daar kan je de bloem goed voor gebruiken.