Duizendschoon

Duizendschoon

Over de duizendschoon

De Duizendschoon of de Dianthus Barbatus behoort tot het geslacht van de anjers en vindt haar oorsprong in Oost-Azië en Oost-Europa. De kleine bloemen groeien heel dicht op elkaar en hebben een sterke bloemengeur. Ook de blaadjes zijn klein en groen. De kleuren van de bloem variëren van wit, roze, paars tot de kleur die in de pluktuin staat: karmijnrood. De Duizendschoon is een kleurrijk exemplaar die in boeketten voor leven in de brouwerij zorgt.

Hoe heb je zo lang mogelijk plezier van je Duizendschoon?

Het is heel belangrijk dat je de stelen schuin afsnijdt. Zo vergroot je de oppervlakte die de Duizendschoon kan gebruiken om water te drinken en nemen de vaten van de bloem het water gemakkelijker op. Zet de bloemen niet te diep in het water en zorg ervoor dat er geen bladeren in het water komt. Als er bladeren in het water komen, zorgen bacteriën ervoor dat de Duizendschoon minder lang mooi blijven. Verschoon het water ook regelmatig. 

Wanneer kan je een Duizendschoon afsnijden?

Snijd de stengels schuin af van zodra de bloemetjes bijna open zijn. In je boeket gaan ze nog een beetje wijder open staan, dus het beste is dat je ze oogst voordat ze volledig in bloei staan.