Phlox Paniculata

Phlox Paniculata

Over de Phlox Paniculata

De heerlijk geur maakt van de Phlox een echte verleider. Phlox is er in verschillende kleuren, van zuiver wit tot tinten zoals roze en paars. Phlox behoort tot de vlambloemfamilie of de Polemoniaceae. De naam Phlox is afgeleid van phlogos, wat vlam betekent. De bloem wordt ook wel vlambloem genoemd. Wellicht door de felle kleuren van de bloem. De meeste Phlox-soorten behoren tot de Paniculata-groep. Paniculata betekent pluimvormig, wat verwijst naar de pluimvormige bloeiwijze. Phlox komt van oorsprong uit Noord-Amerika. De teelt van Phlox als snijbloem was enigszins in de vergetelheid geraakt, maar inmiddels wordt deze zomerbloem weer volop geteeld. Het leuke aan deze bloem is dat de bloem leeft op de vaas. Alle bloemetjes komen mooi open.

Hoe heb je zo lang mogelijk plezier van je Phlox Paniculata?

Het allerbelangrijkste is dat je de stelen van de Phlox Paniculata schuin afsnijdt. Zo nemen de vaten van de bloem het water gemakkelijker op. Zorg ervoor dat het water niet te hoog komt en dat de bladeren niet in het water blijven hangen. Met de bladeren in het water zorgen bacteriën ervoor dat je bloem minder lang mooi zal bloeien. Zorg er ook voor dat je het water regelmatig verschoont.

Wanneer kan je een Phlox Paniculata afsnijden?

Snijd de stengels schuin af van zodra de bloemetjes bijna open zijn. In je boeket gaan ze nog een beetje wijder open staan, dus het beste is dat je ze oogst voordat ze volledig in bloei staan.