Molucella

Molucella Laevis

Over de Molucella Laevis

De Molucella Laevis of Ierse Klokjes zijn nog vrij onbekend bij ons en wordt vaak enkel door echte bloemenliefhebbers geplant. Jammer, want deze bloem is heel erg decoratief! De bloemen zijn met hun kaarsvormige bloemstelen heel lang houdbare snijbloemen. De planten hebben groene, fijne geaderde bladeren rondom de stengels. De bladeren groeit in kransen en omsluiten de kleine, witte bloemen. De bladeren van de  bloem zelf zijn opvallende, groene bloemkelken die kenmerkend zijn voor de bloem. 

Hoe heb je zo lang mogelijk plezier van je Ierse Klokjes?

Het is heel belangrijk dat je de stelen schuin afsnijdt. Zo vergroot je de oppervlakte die de de Ierse Klokjes kunnen gebruiken om water te drinken en nemen de vaten van de Ierse Klokjes het water gemakkelijker op. Zet de bloemen niet te diep in het water en zorg ervoor dat er geen bladeren in het water komt. Als er bladeren in het water komen, zorgen bacteriën ervoor dat de Ierse Klokjes minder lang mooi blijven. Verschoon het water ook regelmatig. 

Wanneer kan je de Ierse Klokjes afsnijden?

Als je de Ierse Klokjes graag wil gebruiken in een boeket, dan snijd je de bloem schuin af als de bloem bijna open is. Let wel goed op, want aan de voet van de bladeren groeien kleine naalden die wel eens venijnig prikken.