Zonnebloemen

Helianthus annuus sunrich orange

Over de Helianthus annuus sunrich orange

De Helianthus annuus sunrich orange of simpelweg “de zonnebloem” is voor veel mensen het symbool van de zomer. Niets is dan ook zo fijn als een mooie vaas met lange stelen zonnebloemen op de tafel. Je zonnebloemen zorgen meteen voor het zonnetje in huis! Daarnaast zie je de zonnebloemen ook vaak terugkomen in zomerboeketten. Een heel veelzijdige bloem dus!

Weetje: De zonnebloem is een heel slimme bloem. Hij richt het hart van de bloem precies naar waar de zon staat. Kom binnenkort maar eens kijken naar de bloemenweide. Bij felle zon kijken de meeste zonnebloemen dezelfde kant op! 

Hoe heb je zo lang mogelijk plezier van je zonnebloemen?

Het is heel belangrijk dat je de stelen schuin afsnijdt. Zo vergroot je de oppervlakte die de zonnebloem kan gebruiken om water te drinken en nemen de vaten van de zonnebloem het water gemakkelijker op. Geef de zonnebloem de eerste keer ook meteen warm water, in plaats van koud. Zet de bloemen niet te diep in het water en zorg ervoor dat er geen bladeren in het water komt. Als er bladeren in het water komen, zorgen bacteriën ervoor dat de zonnebloemen minder lang mooi blijven. Verschoon het water ook regelmatig. Gaan je zonnebloemen hangen? Giet dan weer wat warm water in de vaas en je zonnebloemen fleuren meteen weer op! 

Wanneer kan je een zonnebloem afsnijden?

Als je de zonnebloem in een vaas wil zetten, dan snijd je de zonnebloem schuin af van het moment dat de bloem bijna open is.