Daucus Carota Dara

Over de Daucus Carota Dara

De Daucus of de wilde peen is een prachtig bloem met bordeauxrode bloemen. Wilde peen komt voor in droge graslanden, bermen, dijken en duinen. Het “scherm” van de bloem bestaat uit vele stralen, waarvan de buitenste stralen in de vorm van een “vogelnestje” naar binnen buigen als ze rijp worden. Vandaar dat de bloemen ook vogelnestjes genoemd worden. De wortels zijn dikke, witte penwortels. De jonge bloemen zijn eerst wit, maar krijgen pas later met voldoende zon en water een kleurtje. De Daucus is een heel sterke snijbloem, waardoor je van deze snijbloem lang plezier gaat hebben. 

Hoe heb je zo lang mogelijk plezier van je Wilde Peen?

Het is heel belangrijk dat je de stelen schuin afsnijdt. Zo vergroot je de oppervlakte die de de Wilde Peen kunnen gebruiken om water te drinken en nemen de vaten van de Wilde Peen het water gemakkelijker op. Zet de bloemen niet te diep in het water en zorg ervoor dat er geen bladeren in het water komt. Als er bladeren in het water komen, zorgen bacteriën ervoor dat de Wilde Peen minder lang mooi blijven. Verschoon het water ook regelmatig. 

Wanneer kan je de Wilde Peen afsnijden?

De Wilde Peen kan je op verschillende stadia afsnijden, afhankelijk van wanneer je de bloem het mooist vindt. Je kan ze afsnijden als de bloem een witte tot rode kleur heeft, vanaf het moment dat de bloem een rode tot bordeaux kleur heeft of als zaaddoos.