Zinnia elegans 'Dream'

Zinnia's

Over de Zinnia elegans ‘Dream’

De zinnia is één van de meest populaire zomerbloeiers. De bladeren zijn groen, behaard, eirond of langwerpig. Zinnia’s zijn prachtige bloemen op lange stelen die bloeien van juli tot november. De bloem van de ene zinnia lijkt eerder op die van een cactus, waar de andere bloem dan eerder lijkt op die van een dahlia. 

De Zinnia heeft grote, bolronde bloemen. De kleur van de bloemen van deze zinnia lijkt op lavendel en heeft zelfs een meer lila tint. De groene, eironde tot langwerpige bladeren begroeien de stengels in tegengestelde richting, waardoor ze indruk geven van een natuurlijke, bossige plant. 

Weetje: Zinnia’s zijn heel geliefd bij vlinders. De bloemen lokken de vlinders naar zich toe en de vlinders doen dienst als “bestuivers” voor de bloemen. Door het bestuiven vervoeren de vlinders stuifmeel naar andere bloemen, wat dan weer belangrijk is voor de vorming van nieuwe zaden: het nageslacht van de planten.

Hoe heb je zo lang mogelijk plezier van je zinnia’s?

Het is heel belangrijk dat je de stelen schuin afsnijdt. Zo vergroot je de oppervlakte die de zinnia kan gebruiken om water te drinken en nemen de vaten van de zinnia het water gemakkelijker op. Zet de bloemen niet te diep in het water en zorg ervoor dat er geen bladeren in het water komt. Als er bladeren in het water komen, zorgen bacteriën ervoor dat de zinnia’s minder lang mooi blijven. Verschoon het water ook regelmatig. 

Wanneer kan je een zinnia afsnijden?

Deze bloem snijd je best pas aan van zodra de bloem volledig geopend is.