Silene conica

Over de Silene Conica

De Silene Conica of Kegelsilene bloeit in juni met bleekroze of diep paarsrode bloemen. De plant heeft “behaarde” stengels en bladeren en bovenaan de stengel heeft de bloem “klierharen”. De bladeren zijn lancetvormig. De kort behaarde kelk is groen of roodbruin en de kelkslippen zijn smal driehoekig. Op de kelk zitten dertig nerven die niet met elkaar verbonden zijn. De plaat van de bloembladen is iets ingesneden en de bloem heeft drie stijlen.

Hoe heb je zo lang mogelijk plezier van je silene?

Het is heel belangrijk dat je de stelen schuin afsnijdt. Zo vergroot je de oppervlakte die de silene kan gebruiken om water te drinken en nemen de vaten van de silene het water gemakkelijker op. Zet de bloemen niet te diep in het water en zorg ervoor dat er geen bladeren in het water komt. Als er bladeren in het water komen, zorgen bacteriën ervoor dat de silenes minder lang mooi blijven. Verschoon het water ook regelmatig. 

Wanneer kan je een kegelsilene afsnijden?

Als je de Kegelsilene in een vaas wil zetten, dan snijd je de bloem schuin af aan de stengel van het moment dat de bloem bijna open is.